Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej
Składniki: na piernik
- 230g mąki pszennej
- 120g j margaryny Palma ( Bielmar )
- 160g cukru
- 4 łyżki miodu
- 120g mleka
- 2 jaja
- 4 łyżki maślanki
- 2 łyżki przyprawy do piernika
- 2 łyżki cynamonu
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżka proszku do pieczenia
Składniki: na piankę pomarańczową
- 4 żółtka
- 35g margaryny Palma w temp pokojowej
- 350ml pełnotłustego mleka
- 30g mąki pszennej
- 100g cukru
- Skórka i sok z jednej pomarańczy
Dodatkowo:
- 500g śmietany kremówki 36%
- 4 listki żelatyny
- 200g czekolady 72%
- 50g oliwy