Bez automatu:
Wszystkie składniki oprócz mąki umieścić w dużej misce. Dodawać po trochu mąkę, mieszając wszystko drewnianą łyżką. Jak już będzie za ciężko, wyrabiać ręką, dosypywać mąki, aż powstanie gładkie ciasto, które nie będzie się kleiło i dało się formować w kulki. W razie potrzeby dodać więcej mąki lub wody.
Jeżeli mamy czas, możemy na kilka godzin pozostawić ciasto przykryte ściereczką w ciepłym miejscu. Jeżeli nie mamy czasu, pieczemy od razu.
Formować małe kulki, ponacinać na krzyż ostrym nożem i piec ok. 20 minut przy temperaturze 180 ˚C. (Piekarnik należy nagrzać wcześniej)
Z automatem:
Umieścić wszystkie składniki w automacie i wybrać program ciasto. Kiedy ciasto będzie gotowe, formować małe kulki, ponacinać na krzyż ostrym nożem i piec ok. 20 minut przy temperaturze 180 ˚C. (Piekarnik należy nagrzać wcześniej)
Smacznego! :)