PRZYGOTOWANIE:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Masło rozpuszczamy w rondelku i ostudzamy. Banany kroimy na drobną kostkę. Mąkę przesiewamy i łączymy z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka jajek i cukier miksujemy na jednolitą masę. Dolewamy rozpuszczone masło, cały czas mieszając. Następnie dolewamy rozpuszczoną czekoladę. Dodajemy pokrojone banany i znów mieszamy.
Dosypujemy mąkę na cztery partie. Po każdej porcji mąki, miksujemy na jednolitą masę.
Na końcu ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ubite białka delikatnie łączymy z masą czekoladową. Najlepiej drewnianą łyżką lub łopatką.
Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. I wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na ok. 65 min.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Ciasto czekoladowo - bananowe! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.