Wykonanie:
masa z truskawkami:
Cukier utrzeć z masłem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Na sam koniec dodać truskawki, wymieszać delikatnie łyżką. Odstawić do lodówki.
brownie:
Cukier utrzeć z masłem. Czekoladę ropuścić w kąpieli wodnej, odstawić na minutę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, jajka i czekoladę. Dokładnie wymieszać.
złożenie:
Piekarnik rozgrzać do 175°C. Z białej masy uformować kulkę wielkości orzecha włoskiego. Z masy brownie uformować kulkę podobnej wielkości. Skleić obie kulki. Układać w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie spłaszając. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut. Po upieczeniu pozostawić chwilkę na blaszce.
Smacznego!