Przepis:
ciasto:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. W misie miksera zmieszać obie mąki oraz masło. Dodać jajka, jogurt, sól i pieprz. Miksować aż do połączenia składników. Wgnieść ciasto w nasmarowaną tłuszczem formę do tarty. Przykryć papierem do pieczenia, obciążyć ceramicznymi kulkami, ryżem lub fasolą. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut, wyciągnąć z piekarnika. Odstawić.
nadzienie i całość:
Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Dodać posiekaną cebulkę, smażyć uzyska brązowy kolor. Dodać pokrojoną marchewkę oraz pokrojony jarmuż. Smażyć 2-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić. W misce zmieszać jajka, ocet oraz zioła, wymieszać trzepaczką do jajek. Miksturę jajeczną wylać na podpieczony spód tarty, dodać jarmuż, cebulę oraz marchew. Udekorować ziarnami granatu oraz plastrami jabłka. Posypać serem Mozzarella. Całość skropić oliwą. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut.
Smacznego!