Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki: podzieliłam przepis na 3 porcje i piekłam tylko jedną :-)
- 2 1/2 szklanki ciepłej wody ,
- 7g suchych drożdży
- 1/2 szklanki miodu
- 1/4 szklanki oliwy z oliwek extra virgin
- 4 jajka
- 1 łyżka soli
- 4 szklanki mąki uniwersalnej
- 4 szklanki pełnoziarniste mąki (można zamienić na samą pszenną)
- 1-2 łyżki maku lub sezamu (opcjonalnie)
Nadzienie serowe:
- 1/2 kg twarogowego sera z wiaderka
- laska wanilii
- 100g cukru pudru
- jajko
Kruszonka:
- 100g maki
- 100g cukru
- 100g masła