Opis wykonania:
Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Wsypujemy mąkę przesianą z sodą i solą, śmietanę i miksujemy. Mieszamy z czekoladą. Napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w 180 C około 25 minut do tzw. suchego patyczka, studzimy na kratce. Dowolnie dekorujemy :).
Kawę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Wsypujemy mąkę przesianą z sodą i solą, śmietanę i miksujemy. Mieszamy z czekoladą. Napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do 3/4 wysokości i pieczemy w 180 C około 25 minut do tzw. suchego patyczka, studzimy na kratce. Dowolnie dekorujemy :).