Wykonanie:
Mąkę wraz z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli przesiewamy do miski lub na stolnice, następnie dodajemy serek homogenizowany i łączymy łyżką lub ręką. Następnie dodajemy masło, całość siekamy nożem, a następnie całość zagniatamy. Ciasto dzielimy na 2. Każdą część rozwałkowujemy na wielkość formy w której będziemy piec ciasto. 1 rozwałkowaną część ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Jabłka obieramy, przecinamy na pół i pozbywamy się gniazd nasiennych. Połówki jabłek układamy na cieście obok siebie jabłka zaokrągloną częścią do góry. Jabłka posypujemy odrobiną cynamonu. Jabłka przykrywamy drugą częścią ciasta delikatnie dociskając ciasto do spodu. Ciasto pieczemy w temp. 180 stopni przez ok. 45-50 minut. Gdyby wierzch ciasta za szybko się nam zarumienił, ciasto można przykryć folią aluminiową i piec dalej. Przed podaniem wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego :)
- Przepisy
0 komentarzy
Szarlotka na serku homogenizowanym (prosta w wykonaniu i bez jajek) [PRZEPIS]
![Szarlotka na serku homogenizowanym (prosta w wykonaniu i bez jajek) [PRZEPIS] Szarlotka na serku homogenizowanym (prosta w wykonaniu i bez jajek) [PRZEPIS]](/images/items/244b2a38d1587e9db3b760bf721dd365.jpg)
Brak komentarzy dla tego artykułu.