Opis wykonania:
Ciasto
Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy jajka, mąkę i resztę składników, wykładamy na blaszkę o wymiarach 30x25 cm ( u mnie 23x35).
Masa serowa
Jajka ubijamy z cukrem ( ja ubiłam 2 jajka i 3 żółtka z 3 białek ubiłam pianę), następnie dodajemy ser, budyń , mąkę ziemniaczaną, olej delikatnie mieszamy z ubitymi białkami i dodajemy bakalie, wylewamy na ciasto. Pieczemy w temp. 160 C bez termoobiegu do suchego patyczka,około 120 minut. Sprawdzamy wyłącznie po bokach sernika jeżeli patyczek jest suchy wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w lekko uchylonym piekarniku by wystygł.
Ciasto
Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy jajka, mąkę i resztę składników, wykładamy na blaszkę o wymiarach 30x25 cm ( u mnie 23x35).
Masa serowa
Jajka ubijamy z cukrem ( ja ubiłam 2 jajka i 3 żółtka z 3 białek ubiłam pianę), następnie dodajemy ser, budyń , mąkę ziemniaczaną, olej delikatnie mieszamy z ubitymi białkami i dodajemy bakalie, wylewamy na ciasto. Pieczemy w temp. 160 C bez termoobiegu do suchego patyczka,około 120 minut. Sprawdzamy wyłącznie po bokach sernika jeżeli patyczek jest suchy wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w lekko uchylonym piekarniku by wystygł.