Wykonanie:
1. Rozgrzać piekarnik do 180°C.
2. W garnuszku zalać pół szklanki quinoi jedną szklanką wody. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut.
3. Ściągnąć z gazu, pozostawić w garnku jeszcze przez kolejne 5-10 minut.
5. Przeciąć każdą paprykę wzdłuż, usunąć gniazda nasienne.
4. Rozgrzać oliwę na patelni. Dodać cebulkę oraz pokrojoną paprykę, smażyć na średnim gazie 8-10 minut. Ściągnąć z gazu.
5. W dużej misce zmieszać quinoę, zioła, mięso, cebulę skórkę pomarańczy i cytryny, pieprz i sól. Dodać sos sojowy i pieprz. Wymieszać i nadziać papryki.
6. Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 30 minut aż papryki zmiękną.
7. Wyciągnąć z piekarnika, posypać serem i dopiec kolejne 3 minuty, aż ser się rozpuści.
8. Przed podaniem ozdobić świeżą pietruszką.
Smacznego!