Ciasto: blaszka 26 x24 cm
30 dag mąki
7 dag cukru
3 jajka
12,5 dag margaryny
65 ml ś 30 %
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
sól
Masa
30 dag pozostałości z ciastek, biszkoptów, herbatników
12,5 g margaryny
5 dag cukru
3 łyżki gorzkiego kakao
pół słoika powideł śliwkowych
garść rodzynek
garść posiekanych orzechów lub migdałów
80 ml mleka
aromat rumowy lub 3 łyżki rumu
Polewa
1/2 kostki margaryny
3-5 łyżek cukru pudru
3 łyżki kakao
2 łyżki wody
1 łyżka żelatyny
5 łyżek kwaśnej śmietany
- Przepisy
0 komentarzy
Ciasto bajadera - jego smak Cię zachwyci [PRZEPIS]
![Ciasto bajadera - jego smak Cię zachwyci [PRZEPIS] Ciasto bajadera - jego smak Cię zachwyci [PRZEPIS]](/images/items/decc35d7a74532ca9e1231c468020f26.jpg)
Brak komentarzy dla tego artykułu.