Nadzienie:
350 g łopatki wieprzowej
przyprawa do gyrosa
kapusta pekińska
pomidor
cebula czerwona i biała
Sos:
1 małe opakowanie jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
bazylia
szczypta soli
szczypta cukru
Łopatkę kroimy w niewielkie paski i dokładnie mieszamy w misce z przyprawą do gyrosa. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na wiele godzin. My trzymaliśmy całą dobę.
Następnie smażymy na patelni.
Następnie smażymy na patelni.
Sos: czosnek przepuszczamy przez praskę i dokładnie mieszamy z resztą składników.
Chlebki przecinamy wzdłuż do 2/3 długości i smarujemy sosem. Nakładamy do środka poszatkowaną kapustę, mięso, plasterek pomidora, odrobinę cebuli, znowu podlewamy sosem i zajadamy się :)