Opis wykonania:
1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do mięsa.
2. Do mięsa dodajemy jajka, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.
3. Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.
4. Z mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z pieczarek i zlepiamy mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano.
1. Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa mielonego. Cebule drobno kroimy w kosteczkę i połowę dodajemy do mięsa.
2. Do mięsa dodajemy jajka, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy, ewentualnie doprawiamy.
3. Pieczarki czyścimy i kroimy drobno, dusimy z pozostałą cebulą i doprawiamy do smaku, studzimy.
4. Z mięsa formujemy placuszki, na środku kładziemy farsz z pieczarek i zlepiamy mięso formując owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.
5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na rumiano.