Opis wykonania:
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Rozgrzewamy oliwę w garnku,wrzucamy czosnek i chwilkę podsmażamy, dodajemy cebulę . Smażymy co chwilę mieszając, aż cebula się zeszkli.
Dodajemy oczyszczoną z nasion i pokrojoną w kostkę paprykę. Kukurydze oczyszczamy i skrajamy nożem, dodajemy do garnka. Zwiększamy ogień , dodajemy pokrojoną cukinię i smażymy przez 2 - 3 minuty.
Następnie dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki . Smażymy przez około 10 - 12 minut, od czasu do czasu mieszając warzywa, doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy pestki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do warzyw. Cukinię kroimy w kostkę dodajemy do garnka. Dodajemy koncentrat pomidorowy, czerwoną paprykę w proszku oraz suszone oregano, doprawiamy cukrem i gotujemy przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.