Opis wykonania:
Lekko natłuszczamy patelnię, kładziemy placek nakładamy 100 g startego sera rozkładamy równomiernie, następnie pokrojony filet z indyka i 2 łyżki mieszanki meksykańskiej. Druga tortillę smarujemy salsą i kładziemy posmarowaną stroną na tortille leżącą na patelni.
Patelnie wstawiamy na średni ogień i smażymy, aż ser się roztopi i dół tortilli lekko zrumieni. Obracamy za pomocą talerza i smażymy z drugiej strony. Gotową kroimy w kliny i podajemy.
Możecie użyć dowolnego mięsa, ja akurat miała filet z indyka więc go wykorzystałam , może to być wieprzowina, wołowina kurczak szynka i dodatki na jakie macie ochotę. Wspaniała przekąska i zabawa dla gości, którą mogą sobie zrobić sami według własnych upodobań. Wystarczy przygotować wcześniej tortille i dodatki potem to sama przyjemność dobierania dodatków i smażenia :).
Lekko natłuszczamy patelnię, kładziemy placek nakładamy 100 g startego sera rozkładamy równomiernie, następnie pokrojony filet z indyka i 2 łyżki mieszanki meksykańskiej. Druga tortillę smarujemy salsą i kładziemy posmarowaną stroną na tortille leżącą na patelni.
Patelnie wstawiamy na średni ogień i smażymy, aż ser się roztopi i dół tortilli lekko zrumieni. Obracamy za pomocą talerza i smażymy z drugiej strony. Gotową kroimy w kliny i podajemy.
Możecie użyć dowolnego mięsa, ja akurat miała filet z indyka więc go wykorzystałam , może to być wieprzowina, wołowina kurczak szynka i dodatki na jakie macie ochotę. Wspaniała przekąska i zabawa dla gości, którą mogą sobie zrobić sami według własnych upodobań. Wystarczy przygotować wcześniej tortille i dodatki potem to sama przyjemność dobierania dodatków i smażenia :).