Jak zwykle procedura prosta: wszystko oprócz czekolady wrzucamy do dużej miski (drożdże drobno kruszymy) i mieszamy. Żeby dobrze wymieszać to musimy około 20 minut mieszać (po 15 minutach dodajemy drobno posiekaną czekoladę). Otrzymamy idealnie sprężyste ciasto. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. Po godzinie krótko, z pół minuty, ponownie wyrabiamy, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy na kolejną godzinę. Ciasto ładnie nam wyrośnie, a wtedy wstawiamy je do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut. Prawda, że proste? :)
- Przepisy
0 komentarzy
Chleb czekoladowy - pokochasz jego smak od pierwszego kęsa [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.