Mięso oczyszczamy i moczymy w mleku przez godzinę. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki i mielimy za pomocą blendera lub robota kuchennego z dodatkiem 5 łyżeczek mąki i łyżeczką soli. Na desce wykładamy folię spożywczą i formujemy na niej okrągłe kotlety wielkości naszych bułek. W głębokim talerzu mieszamy mąkę z przyprawami i proszkiem do pieczenia. Mięso panierujemy raz z dwóch stron zawijamy w folię spożywczą i chowamy do zamrażalki na 25 minut. Z majonezu, śmietany, soku z cytryny, pieprzu i soli przygotowujemy sos. Mięso wyciągamy z zamrażarki, odwijamy z folii, wkładamy do panierki, a następnie do miseczki z wodą, czynność powtarzamy dwukrotnie. Tak opanierowane kotlety smażymy na głębokim oleju, aż uzyskamy złocisty kolor. Sałatę kroimy w drobną kostkę. Bułki przecinamy na pół, nakładamy plasterek sera i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 160 stopni C, wyjmujemy kiedy ser się zacznie topić. Kotlety odsączamy z tłuszczu. Następnie na serze rozsmarowujemy łyżeczkę sosu, na to nakładamy sałatę, kotleta, znowu sos i ponownie sałatę. Gotowe!
Smacznego!