1. Rozgrzać piekarnik do 175°C.
2. Mąkę przesiać do miski wraz z przyprawami, sodą, proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli.
3. Dodać zmielone orzechy włoskie.
4. W kolejnej misce ubić całe jajka. Połączyć z cukrem, olejem , ekstraktem z wanilii, ugotowaną quinoą oraz zmiksowaną dynią.
5. Połączyć suche składniki z mokrymi.
6. Formę na muffiny wyłożyć papilotkami.
7. Nałożyć ciasto do papilotek.
8. Piec w rozgrzanym piekatniku przez 15-20 minut.
9. Wyciągnąć muffiny z piekarnika.
bezy:
1. W czystej misce ubić na sztywno trzy białka.
2. Polowli dodawać cukier, wciąż ubijając.
3. Sztywną masę przełożyć do rękawa cukierniczego.
4. Wyciskać bezy na każdą babeczkę.
5. Muffiny ponownie umieścić w piekarniku i piec kolejne 5 minut.
6. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku przez 5-10 minut, następnie wyciągnąć.
7. Przypiec bezę palnikiem do crème brûlée.