Wykonanie:
Jajka roztrzepujemy z cukrem i olejem nie ubijając piany. Dodajemy ekstrakt, proszek do pieczenia, 4 łyżki mąki - mieszamy i odstawiamy na 1 h.Po tym czasie do ciasta dosypujemy 500 g mąki i mieszamy do połączenia składników.
Z ciasta formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Układamy je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą.
Ciastka pieczemy na rumiano w temperaturze 180ºC przez 15 - 20 minut. Upieczone ciasta studzimy. Ostudzone ciastka delikatnie wydrążamy od spodu małą łyżeczką. Okruchy łączymy z nutellą. Tak przygotowaną masą wypełniamy ciasteczka i sklejamy 2 połówki.
Szklankę mleka dzielimy na 3 miseczki. Mleko zabarwiamy za pomocą barwnika spożywczego (ja użyłam żółtego, pomarańczowego i czerwonego). Każde ciasteczko zanurzamy na moment w wybranym mleku, wybierając różne kolory z różnej strony. Następnie ciastka obtaczamy w cukrze, i odkładamy na kratkę.
Smacznego :)