1. Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy cynamonem, zwijamy w rulon i kroimy na 12 kawałków.
Formę na muffinki smarujemy margaryną, do każdego wgłębienia wkładamy ciasto i ugniatamy tak by przylegało do formy. Pieczemy około 10 minut w 180 C.
2. Śmietanę mieszamy z jajkiem, ekstraktem 2 łyżkami cukru trzcinowego i otarta skórka z pomarańczy na gładką masę. Podpieczone ciasto uciskamy łyżeczka robiąc wgłębienia. Do wgłębień wkładamy masę śmietankową i wkładamy ponownie do piekarnika na 8 minut.
3. Wyciskamy sok z pomarańczy do garnka, dodajemy resztę cukru, gotujemy do utworzenia gęstego karmelu. Przestudzamy lekko.
4. Ostudzone tartaletki polewamy karmelem i odstawiamy by stężał.
Formę na muffinki smarujemy margaryną, do każdego wgłębienia wkładamy ciasto i ugniatamy tak by przylegało do formy. Pieczemy około 10 minut w 180 C.
2. Śmietanę mieszamy z jajkiem, ekstraktem 2 łyżkami cukru trzcinowego i otarta skórka z pomarańczy na gładką masę. Podpieczone ciasto uciskamy łyżeczka robiąc wgłębienia. Do wgłębień wkładamy masę śmietankową i wkładamy ponownie do piekarnika na 8 minut.
3. Wyciskamy sok z pomarańczy do garnka, dodajemy resztę cukru, gotujemy do utworzenia gęstego karmelu. Przestudzamy lekko.
4. Ostudzone tartaletki polewamy karmelem i odstawiamy by stężał.