Krewetki wrzucamy do naczynia do zapiekania, dodajemy łyżkę oliwy, masło, szczyptę soli i pieprzu, tymianek. Następnie pieprz cayenne i cynamon, dorzucamy lekko zgniecione, nieobrane ząbki czosnku.
Z chili usuwamy nasionka i drobno siekamy lub dodajemy sproszkowaną i na końcu cytrynkę. Wszystko razem mieszamy i wkładamy pod rozgrzany grill w piekarniku do 220 C na 8 - 10 minut.
Krewetki są pyszne podane z pieczywem czosnkowym, wspaniałe danie :)
Z chili usuwamy nasionka i drobno siekamy lub dodajemy sproszkowaną i na końcu cytrynkę. Wszystko razem mieszamy i wkładamy pod rozgrzany grill w piekarniku do 220 C na 8 - 10 minut.
Krewetki są pyszne podane z pieczywem czosnkowym, wspaniałe danie :)