1. Na rozgrzana patelnię wlewamy oliwę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, podsmażamy. Dodajemy pokrojone na pół pomidorki i chili, dusimy 5 minut mieszając co chwilkę.
2. Wlewamy bulion i wino, dodajemy pieprz i sól, ciecierzycę i cukier oraz koncentrat. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 10 minut, aż sos zredukuje się o połowę. Dodajemy krewetki i gotujemy 3 minuty.
3. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
4. Makaron gotujemy wg. opisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z odrobina oliwy, podajemy z sosem krewetkowym.
2. Wlewamy bulion i wino, dodajemy pieprz i sól, ciecierzycę i cukier oraz koncentrat. Gotujemy wszystko na małym ogniu około 10 minut, aż sos zredukuje się o połowę. Dodajemy krewetki i gotujemy 3 minuty.
3. Na koniec dodajemy natkę pietruszki.
4. Makaron gotujemy wg. opisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z odrobina oliwy, podajemy z sosem krewetkowym.