Opis wykonania:
Ciasto wałkujemy na okrąg 28 cm, 2 cm od brzegu układamy pokrojony w paski ser, brzeg za i przed serem smarujemy pędzelkiem zwilżonym wodą, dokładnie zawijamy brzegi z serem mocno dociskając by ciasto ładnie przywarło. Smarujemy sosem, układamy 100 g startego sera na nim resztę połowy składników - pokrojonego w plasterki pomidora, ser feta pokrojony w kostkę, całe oliwki i plasterki cebuli. Posypujemy z wierzchu oregano.
Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 C na 12 minut. I zajadamy :).
Ciasto wałkujemy na okrąg 28 cm, 2 cm od brzegu układamy pokrojony w paski ser, brzeg za i przed serem smarujemy pędzelkiem zwilżonym wodą, dokładnie zawijamy brzegi z serem mocno dociskając by ciasto ładnie przywarło. Smarujemy sosem, układamy 100 g startego sera na nim resztę połowy składników - pokrojonego w plasterki pomidora, ser feta pokrojony w kostkę, całe oliwki i plasterki cebuli. Posypujemy z wierzchu oregano.
Wkładamy do pieca nagrzanego do 180 C na 12 minut. I zajadamy :).