Opis wykonania:
Ciasto
Mąkę przesiewamy wraz z kakao, dodajemy posiekaną margarynę oraz żółtka utarte z cukrem. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto ( w razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 3 mm, wykrawamy gwiazdeczki lub inne kształty. Układamy na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy w 180 C 10 minut - 8 z termoobiegiem.
Krem
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przesiane kakao oraz masło. Odstawiamy po rozpuszczeniu się masła i wsypujemy mleko w proszku, dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Odstawiamy do wystudzenia. Kremem przekładamy ciasteczka.
Ciasto
Mąkę przesiewamy wraz z kakao, dodajemy posiekaną margarynę oraz żółtka utarte z cukrem. Wszystko mieszamy i zagniatamy ciasto ( w razie potrzeby podsypujemy mąką). Ciasto wkładamy do woreczka i chłodzimy 30 minut w lodówce. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 3 mm, wykrawamy gwiazdeczki lub inne kształty. Układamy na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy w 180 C 10 minut - 8 z termoobiegiem.
Krem
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy przesiane kakao oraz masło. Odstawiamy po rozpuszczeniu się masła i wsypujemy mleko w proszku, dokładnie mieszamy by nie powstały grudki. Odstawiamy do wystudzenia. Kremem przekładamy ciasteczka.