Opis wykonania:
W misce mieszamy 2 łyżki cukru z cynamonem, odstawiamy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C.
Mąkę przesiewamy dodajemy sodę i potas, odstawiamy.
W misce ucieramy cukier, masło, jajko i ekstrakt na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę, chwilkę miksujemy.
Blaszki wykładamy papierem do pieczenia, za pomocą łyżeczki nabieramy ciasto, formujemy kulkę i obtaczamy w mieszane cukru i cynamonu układamy na blaszce w odstępach 5 cm, ciastka staną się płaskie.
Pieczemy 8 minut studzimy na kratce.
W misce mieszamy 2 łyżki cukru z cynamonem, odstawiamy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 C.
Mąkę przesiewamy dodajemy sodę i potas, odstawiamy.
W misce ucieramy cukier, masło, jajko i ekstrakt na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę, chwilkę miksujemy.
Blaszki wykładamy papierem do pieczenia, za pomocą łyżeczki nabieramy ciasto, formujemy kulkę i obtaczamy w mieszane cukru i cynamonu układamy na blaszce w odstępach 5 cm, ciastka staną się płaskie.
Pieczemy 8 minut studzimy na kratce.