Opis wykonania :
1. W szklance ciepłego mleka rozdrabniamy drożdże dosypujemy łyżeczkę cukru i mąki, odstawiamy do wyrośnięcia. W pozostałym mleku rozpuszczamy margarynę i dodajemy śmietanę, wszystko dokładnie mieszamy.
2. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy wyrośnięty zaczyn, wlewamy ciepłe mleko z margaryną i wyrabiamy dokładnie, aż ciasto będzie odchodzić od ręki.Jeżeli będzie za rzadkie podsypujemy troszkę i wyrabiamy ponownie :). Odstawiamy do wyrośnięcia na 30 minut.
3. Ciasto dzielimy i wałkujemy na oprószonej stolnicy na grubość 1 cm, wykrawamy kółka o śr. 7 cm, na jedno kładziemy nadzienie, przykrywamy drugim kółkiem lekko rozklepujemy przy brzegu i ponownie wykrawamy wykrawaczem, odstawiamy na posypaną tace i przykrywamy na 30 minut.
- Przepisy
0 komentarzy
Pączki babci Ani - wkrótce TŁUSTY CZWARTEK! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.