Opis wykonania:
Jajka ucieramy z cukrem i szczyptą soli, dodajemy 4 czubate łyżki dżemu dokładnie miksujemy. Cały czas miksując dodajemy po kolei olej, mleko, cynamon oraz przesianą mąkę z sodą.
Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką, wlewamy ciasto. Pieczemy w 180 C około 60 minut sprawdzamy patyczkiem.
Cukier ucieramy z sokiem i wodą, polewamy wystudzoną babkę i posypujemy kandyzowanymi skórkami.
Jajka ucieramy z cukrem i szczyptą soli, dodajemy 4 czubate łyżki dżemu dokładnie miksujemy. Cały czas miksując dodajemy po kolei olej, mleko, cynamon oraz przesianą mąkę z sodą.
Formę smarujemy masłem i oprószamy mąką, wlewamy ciasto. Pieczemy w 180 C około 60 minut sprawdzamy patyczkiem.
Cukier ucieramy z sokiem i wodą, polewamy wystudzoną babkę i posypujemy kandyzowanymi skórkami.