Zaczynamy od ugotowania makaronu, musi być al dente. Na opakowaniu będzie pisało, jak uzyskać taki efekt. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy je na dwóch łyżkach masła. Kiedy się skurczą dodajemy do nich pokrojoną w piórka cebulę i smażymy do momentu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Całość podlewamy wodą i dusimy wszystko do momentu, aż woda odparuje. Zawartość patelni łączymy z makaronem i przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego. Śmietanę mieszamy ze startym serem i i nakładamy na zapiekankę. Całość pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni C.
Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami [PRZEPIS]
![Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami [PRZEPIS] Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i pieczarkami [PRZEPIS]](/images/items/21ec3b7a767fd599d1fcc799356122b2.jpg)
Brak komentarzy dla tego artykułu.