Mąkę, drożdże, sól i cukier wsypujemy do miski i mieszamy. Dodajemy letnią wodę z łyżką oliwy i zagniatamy ciasto. Powinno być gładkie i elastyczne. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie ciasto dzielimy na 8 równych części i wałkujemy tak żeby było trochę dłuższe od parówki i o wiele szersze, ciasto ma być cienkie. Parówki kroimy na połowę. Na rozwałkowane ciasto nakładamy trochę ketchupu, na to parówkę, odrobinę pokrojonej w kostkę papryki oraz czerwonej cebuli, całość posypujemy serem oraz oregano. Zlepiamy brzegi ciasto i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Z wierzchu posypujemy serem. Wstawiamy parówki i pieczemy około 10-13 minut.
Smacznego!
- Przepisy
0 komentarzy
Parówki w cieście pizzowym - przekąska na imprezę [PRZEPIS]
![Parówki w cieście pizzowym - przekąska na imprezę [PRZEPIS] Parówki w cieście pizzowym - przekąska na imprezę [PRZEPIS]](/images/items/808423d2da4064c80ff0ced9c013c87e.jpg)
Brak komentarzy dla tego artykułu.