W misce mieszamy mięso w tymiankiem, musztarda, oraz do smaku sola i pieprzem. Formujemy małe klopsiki i obtaczamy je dokładnie oliwą i wstawiamy w zamkniętym pojemniku do lodówki. Następnie cebulę i czosnek kroimy w kostkę, podsmażamy w garnuszku na oliwie, a jak zmiękną dodajemy przecier oraz sól i pieprz do smaku. Na patelni podsmażamy na rumiano klopsiki. Nie dajemy dodatkowo tłuszczu, gdyż w zupełności wystarczy ten który pokrywa już nasze mięsne kuleczki. Wrzucamy je do sosu i gotujemy 5-10 minut na wolnym ogniu. Podajemy z makaronem al dente. U nas było to tagliatelle, ale będzie pasowało również spaghetti. Zajadamy ze smakiem :)
- Przepisy
0 komentarzy
Klopsiki indycze w sosie pomidorowo-parykowym z makaronem [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.