Kurki w całości przesmażamy na oleju, razem z drobno posiekaną cebulą. Dodajemy łyżeczkę miodu. Mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Formę do tarty wylepiamy ciastem francuskim.
W misce roztrzepujemy 3 jajka, dodajemy ricottę i całość ubijamy na gładką masę. Solimy, pieprzymy i dodajemy tymianek. Tymianku dosłownie 1 szczypta, nie więcej! Jest bardzo aromatyczny. Na cieście francuskim układamy kurki z cebulą, posypujemy posiekaną natką pietruszki i zalewamy masą jajeczną.
Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach, aż masa jajeczna się zetnie i lekko zbrązowieje.
Formę do tarty wylepiamy ciastem francuskim.
W misce roztrzepujemy 3 jajka, dodajemy ricottę i całość ubijamy na gładką masę. Solimy, pieprzymy i dodajemy tymianek. Tymianku dosłownie 1 szczypta, nie więcej! Jest bardzo aromatyczny. Na cieście francuskim układamy kurki z cebulą, posypujemy posiekaną natką pietruszki i zalewamy masą jajeczną.
Pieczemy 25-30 minut w 180 stopniach, aż masa jajeczna się zetnie i lekko zbrązowieje.
Smacznego!