Wykonanie:
Przygotowujemy 2 miski. Do jednej przesiewamy suche składniki, do drugiej mokre i mieszamy. Następnie zawartość obu misek łączymy i mieszamy do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.
Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami lub przygotowujemy silikonowe foremki. Foremki zapełniamy do połowy, kładziemy niewielką łyżeczkę masła kokosowego i kawałek czekolady. Resztę ciasta rozkładamy równo do wszystkich foremek. Muffiny pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami lub przygotowujemy silikonowe foremki. Foremki zapełniamy do połowy, kładziemy niewielką łyżeczkę masła kokosowego i kawałek czekolady. Resztę ciasta rozkładamy równo do wszystkich foremek. Muffiny pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego :)