Mięso myjemy i osuszamy nacieramy solą 2 łyżeczki i świeżo zmielonym pieprzem oraz rozdrobnionymi w moździerzu ziarnami jałowca. Całość odstawiamy na min. 1 godzinę w chłodne miejsce. Kurczaka obsmażamy na rumiano na oleju i przekładamy do rondla, na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę oraz drobno posiekany czosnek. Gdy cebula i czosnek się zeszkli dodajemy mrożonkę i smażymy co chwilę mieszając. Gdy warzywa puszczą sok dodajemy 2 łyżeczki płaskie curry i ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do rondla układając warzywa na podsmażonym kurczaku. ( Jeżeli wolicie dużą ilość warzyw użyjcie 2 opakowań). Rondel przykrywamy pokrywką i wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika, pieczemy około 45 minut, aż mięso będzie miękkie.