Opis wykonania:
Mięso kroimy na kotlety około 2 cm pod kontem, lekko rozbijamy dłonią, dodajemy sól, pieprz, paprykę i przyprawę do mięs duszonych, mieszamy i oprószamy mąką. Smażymy w rondlu na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule i drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażamy mieszając. Zalewamy wodą tak by przykryła mięso i dodajemy kostkę wieprzową. Dusimy na średnim ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy musztardę mieszamy i dusimy jeszcze chwilkę. Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy zagęścić go łyżką mąki kukurydzianej rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody
Mięso kroimy na kotlety około 2 cm pod kontem, lekko rozbijamy dłonią, dodajemy sól, pieprz, paprykę i przyprawę do mięs duszonych, mieszamy i oprószamy mąką. Smażymy w rondlu na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebule i drobno posiekany czosnek, chwilkę podsmażamy mieszając. Zalewamy wodą tak by przykryła mięso i dodajemy kostkę wieprzową. Dusimy na średnim ogniu około 20 minut. Następnie dodajemy musztardę mieszamy i dusimy jeszcze chwilkę. Jeżeli sos jest zbyt rzadki możemy zagęścić go łyżką mąki kukurydzianej rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody