Wykonanie:
Mleko z puszki gotujemy przez 3 godz, następnie studzimy.
Na patelni lekko przyrumieniamy płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodajemy mąkę pszenną,mąkę ziemniaczaną,budyń,jajko.
Mieszamy(można blenderem). Resztę mleka gotujemy z cukrem kryształem, cukrem waniliowym i masłem.
Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlewamy mieszankę. Stale mieszając gotujemy budyń, następnie studzimy.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wody. Śmietanę ubijamy (można z odrobiną cukru) i łączymy z chłodną żelatyną.
Przełożenie ciasta:
krakersy (zastąpiłam herbatnikami)
masa budyniowa (zimna)
krakersy
karmel z mleka słodzonego
krakersy
bita śmietana
płatki migdałowe
Smacznego :)