Wykonanie:
Budyń gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ciasto francuskie dzielimy każdy na 12 równych kwadratów. W 12 prostokątach wycinamy za pomocą szklanki lub foremki okrągłe otwory.
12 pozostałych kwadratów smarujemy roztrzepanym samym białkiem lub całym jajkiem. Na wierzch tych kwadratów kładziemy kwadraty z wycięciami i delikatnie sklejamy. Tak przygotowane plundry wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok 190-200 st na 7-10 min.
12 pozostałych kwadratów smarujemy roztrzepanym samym białkiem lub całym jajkiem. Na wierzch tych kwadratów kładziemy kwadraty z wycięciami i delikatnie sklejamy. Tak przygotowane plundry wstawiamy do nagrzanego piekarnika ok 190-200 st na 7-10 min.
Po wycięciu otworów w kwadratach zostają nam kółka, które wykorzystujemy do przygotowania małych okrągłych Plunder-kow. Postępujemy podobnie jak w przypadku plundrów kwadratowych.
Upieczone Plundery wypełniamy ostudzonym budyniem i dekorujemy owocami, dżemem itd.
Smacznego :)