Wykonanie:
tarta:
1. Rozgrzać piekarnik do temperatury 190°C.
2. Masło pokroić w małe kosteczki.
3. Kakao połączyć z mąką i cukrem pudrem, masłem, jajkiem i ekstraktem. Wyrobić (najlepiej palcami).
4. Ciasto zawinąć w folię i umieścić w lodówce na około 30 minut.
5. Formę do tarty wysmarować masłem, wgnieść w nią ciasto, po nakłuwać widelcem.
6. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia,na wierzch wysypać kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (jeśli nie mamy kulek może być to ryż lub fasola).
7. Piec w rozgrzanym piekarniku przez ok. 15 minut. Następnie usunąć papier i dopiec kolejne 15 – 20 minut.
8. Wyjąć z piekarnika, ostudzić.
galaretka:
1. Galaretkę rozrobić zgodnie z przepisem, odstawić do momentu kiedy zacznie krzepnąć.
2. Maliny wysypać na ostudzony spód, zalać galaretką, wstawić do lodówki aż do całkowitego zakrzepnięcia.