Żelatynę zalej zimnym mlekiem, odstaw na 5 minut. Następnie dodaj cukier i ekstrakt. Wymieszaj i podgrzewaj na średnim ogniu aż cukier i żelatyna się rozpuszczą, nie gotuj! Przestudź, wlej do miksera i ubijaj na najwyższych obrotach 20 minut. Piankę przelej do foremki, wygładź i schowaj do lodówki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, przestudź i polej piankę.
Przed krojeniem warto jest zanurzyć nóż w ciepłej wodzie, ułatwi ci to krojenie.
- Przepisy
5 komentarzy
Ptasie mleczko (mleczna pianka) - lepsze od oryginału [PRZEPIS]
KOMENTARZE (5):
- kucharka wtorek, 18 sierpień 2015 o 14:53 2 2 jaką łyżkę aromatu? wystarczą 4 krople !!!!!!
- virwen czwartek, 20 sierpień 2015 o 15:35 0 0 Jaki aromat? Wyraźnie napisane ekstrakt, a to nie to samo.
- slavenzio sobota, 12 wrzesień 2015 o 14:49 0 0 Sorki,ale który mikser wytrzyma na najwyższych obrotach 20min???
- Bogus sobota, 12 wrzesień 2015 o 20:36 1 1 Dalam podwojna porcje , zobaczymy jak wyjdzie ?
- Aasiolekk środa, 18 listopad 2015 o 16:30 0 0 A może jakieś proporcje? Ile tego mleka,cukru,żelatyny?