Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki:
- ciabatta
- mix sałat z burakami
- zielone szparagi
- świeży łosoś
- czarny pieprz
- sok z połowy cytryny
- ząbek czosnku
- drobno pokrojony szczypiorek
- łyżka majonezu
- odrobina tabasco
Pieprz roztłuc w moździerzu, dodać czosnek i dokładnie wymieszać z sokiem z cytryny, natrzeć łososia i pozostawić na 15 minut w lodówce. Rozgrzać elektrycznego grilla, włożyć płaty łososia i grlillować ok 10 minut. W tym czasie na wrzątek wrzucić szparagi- blanszować je tylko 3 minuty
( będą chrupiące ), przełożyć do lodowatej wody i wyłożyć łyżką cedzakową do świeżego naczynia.
Ciabattę podgrzać na suchej patelni kilkakrotnie odwracając nie doprowadzając do zrumienienia, przeciąć, nadziać sałatą, szparagami i łososiem, udekorować łyżką majonezu, tabasco, posypać szczypiorkiem i zjeść!
Smacznego! :)